Kabeh Kategori

Omah>News

Teknik Tanam Cabe Panas saka Hunan Xiangyan Seed Industry Co., Ltd.

Dikirim ing 2022-05-27

Lemah: Lemah lempung ireng nganti medium lempung cocok.

Siapke seedbed: Gawe seedbed kanthi ambane 1.2m kanthi saluran banyu ambane 0.3cm lan jero 0.2m.

Nyebar Wektu nyebar beda-beda miturut praktik lan wektu regional. Biasane nyebar wiwit awal Januari nganti awal Februari ing provinsi Hunan China. Tanduran bibit ing omah plastik. Rendhem wiji sadurunge nyebar. Rendhem wiji ing banyu panas 55 derajat Celcius suwene 15 menit, terus rendhem nganti 4 nganti 8 jam sawise banyu adhem kanthi alami. Godhok banyu lan germinate 3 nganti 4 dina ing suhu 25-30 derajat Celsius. Sowing wiji menyang seedbed nalika 30% wiji germination. Biasane 90m2 seedbed dibutuhake saben hektar.

Manajemen seedbed: Tansah amben wiji anget lan kebak kelembapan, kontrol suhu ing 25-30 derajat Celsius ing wayah awan lan 20-25 derajat Celsius ing wayah wengi sadurunge munculé tunas. Pupuk NPK 3-5kg lan superfosfat 8-10kg saben meter kubik lemah. Sawise muncul, semprotan 0.2% MKP utawa Urea miturut kondisi tunas sing tuwuh.

Nyiyapake sadurunge transplantasi:
1. Aplikasi pupuk dhasar sing cukup: Aplikasi 30-36 ton saben hektar uga decomposed pupuk manure siji wektu lan 600kg calcium superphosphate lan 480kg NPK pupuk majemuk minangka pupuk dhasar.
2. Persiapan lemah lan ridges: Bajak jero lan harrowing. Biasane dhuwuré 20-30cm lan jembaré 1.3-1.4m ing Cina Kidul. Tanduran kanggo nandur 45-50cm, baris kanggo baris 60-70cm, rong baris saben ridge, 12000-15000 tanduran saben hektar.
3. Transplantasi: 100-120 dina saka nyebar ing mangsa mangsa, 70-80 dina ing spring, 30 dina ing mangsa panas lan Autumn ing Changsha, kutha tengah ing China.
4. Standar kanggo tunas kuwat: Bibit kanthi oyod putih lan akeh oyod lateral, gagang cendhak lan kandel, 10-12 godhong, dhuwur tanduran 18-20cm.

Manajemen lapangan sawise transplantasi:
1. Mbanyoni: Mbanyoni saben esuk ing 3-5 dina sawise transplantasi amarga tanduran banget kuwat kanggo nyerep banyu.
2. Pupuk: Gunakake klamben ndhuwur ing wektu lan ngontrol penyakit tanduran lan hama serangga. Gunakake top dressing NPK (solusi 0.5%) kanthi interval 5-7 dina. Sawise wutah tanduran wis dwarfed karo godhong dadi kuning padhang, semprotan Urea lan MKP (0.3%-0.5% solusi) kanggo nambah wutah tanduran. Semprotan Urea & MKP (saben solusi 0.3% -0.5%) kanthi interval 5-7 ing wektu panen kanggo nambah wektu panen lan ngasilake.
3. Pruning: Sawise tanduran tuwuh kuwat banget lan ngetokake woh-wohan sing sithik, copot kabeh godhong lawas ing sangisore cabang pisanan sawise woh pisanan dipanen.
4. Panen: Panen ing wektu.

1

2

3

4